A presto l’Italia

Ferien nærmer seg med stormskritt

Neste søndag legger jeg ut på min «lille» reise. Først ned til vakre Roma. Tenk at det nå har gått 9 år siden jeg var der sist? Roma skal jeg lære å kjenne på nytt – i en hel uke.

Hva skal jeg gjøre der? Rusle rundt, sitte på café, lese bok, spise god italiensk mat og drikke italiensk vin. Leke turist på alle de kjente attraksjonene, fra Colosseum til spanske trappen og St Peterskirken i Vatikanstaten.

Nevnte jeg gelato? IIISSS! :D

Pane, vino, lingua

Etter å ha tilbragt en uke i Roma, skal jeg fly videre opp til Toscana, nærmere bestemt Firenze. Mitt hovedmål for ferieturen. Her blir jeg i 13 dager og skal gå på kurs. Språk, mat og vinkurs! Lille meg gleder seg, stort.

– Fra å skulle lære mer om det italienske kjøkken, til å besøke vingårder, smake på viner og til å lære meg språket.

Den aller siste dagen drar jeg til Pisa, blir der noen timer – før jeg skal fly pent hjem tilbake til Oslo igjen.

Så nå, en uke og tre dager før avreise, kjenner jeg sommerfugler i magen. Jeg grugleder meg, er både spent og nervøs. Men mest av alt tror (og vet) jeg at dette blir en fantastisk ferie.

Skulle du vite om noen skjulte skatter, i Roma eller Firenze – rop ut! Vil gjerne ha tips til min kommende ferie.

2 kommentarer Legg til din

 1. Jeg var i Roma i fjor og spiste pizza på Pizzarium som ligger ikke så langt unna vatikanet. Her kjøper du pizza al taglio, det vil si at du betaler for vekten og ikke antall stykker. Når jeg var der hadde de alt mulig av kombinasjoner på smaker og ingredienser. Pizzaen var ubeskrivelig god, og stedet var helt fantastisk. Det er ingen sitteplasser der, men det gjør ikke noe da det er veldig ålreit å sitte på en benk på gaten der og spise pizza. Dette stedet bør sjekkes ut! :)

  http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187791-d941728-Reviews-Pizzarium-Rome_Lazio.html

  1. Monica sier:

   Høres fantastisk ut! Skal definitivt legge et besøk innom Pizzarium :)

   Tusen takk for tipset

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s