Friyay (or not!) – last day :(

Wow, fem dager (á 7 timer). Tiden har virkelig flydd fra meg. Plutselig var kurset over. Prøver å samle alle tanker, hva vi har lært og smakt på gjennom uken. Så fornøyd med kurset, skolen, instruktørene og alt vi har lært. Det frister absolutt å lære enda mer!

Nok en spennende dag på kjøkkenet og i dag har vi jobbet mye med krydder. Mine fingre og negler er gule etter å ha brukt mye gurkemeie i dag.


Dagens retter

 • Naan
 • Tomato chutney
 • Aubergine stuffed with potatoes and spices
 • Mustard and youghurt chutney
 • Chettinad chicken curry
 • Chickpeas with tomatoes and spices
 • Basmati rice
 • Pulao with onion and cumin
 • Green beans with black mustard seeds
 • Passionfruit mousse
 • Almond and hazelnut biscuits

Lettere oppsummert: awesome!


Læring den harde veien:

Gjennom uken har vi terpet på kjøkkenhygiene, forberedelser og det å holde arbeidsflaten ren og ryddig. Og roper ut «Thanks chef» etter forklaringer eller «hot behind» når vi går med varme kasseroller og stekepanner. Dagens forrett ble lagd ferdig i stekepannen i ovnen. Selvfølgelig glemte jeg at stekepannen hadde vært i ovnen da jeg skulle legge opp forretten. Skulle bare flytte stekepannen litt, for å få mer plass på benken. Varmt. Heldigvis gikk det bra og tok bare på håndtaket i noen nanosekund med pekefingeren og tommelen. Note to self: husk kjøkkenhåndkleet som allerede henger i forkleet! Har forhåpentligvis lært nå. Anyways, over til hovedretten. Yummy! Skal definitivt lage kylling curry og naan når jeg kommer hjem.


Etter en intens uke og mye læring, så fikk vi vin til dagens mat! 


Og mens vi spiste dessert, ble våre arbeidsstasjoner vasket ned av instruktørene.


Nå er kofferten pakket og klar for hjemreise i morgen. Litt usikker på om jeg er klar for det. Har virkelig hatt en strålende uke og lært mye nytt. Og er nok i en «mye vil ha mer» tilstand. Så hadde gjerne gått på et lengre kurs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s